Witte Thee

Afvallen met witte thee

By  | 

Afvallen met witte thee, werkt dat echt? Resultaten uit een onderzoek van het tijdschrift Nutricion & Metabolism wijzen uit dat je door het drinken van witte thee minder snel aankomt en dat het afvallen gemakkelijker kan maken. Er bestaan natuurlijk niet echt wondermiddelen om af te vallen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Dat geldt ook voor afvallen met thee. Maar alles wat je kan helpen om het makkelijker te maken is natuurlijk welkom. Bovendien is witte thee sowieso heel gezond voor je lichaam, omdat het boordevol met antioxidanten zit. Dus met deze theesoort, doe je het nooit verkeerd.

Hoe werkt dat, afvallen met witte thee?

Witte thee-extract heeft een effect op vet. Het speelt een rol bij de opname, vertering en opslag van vetcellen. Het extract remt de groei van vet in deze cellen vermindert de aanmaak van vet en het verhoogt ook nog eens de afbraak ervan. Het werkt dus twee kanten op. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit effect zal hebben op het vetpercentage in je lichaam en dus uiteindelijk ook op je gewicht. Dit zijn de resultaten die uit het onderzoek met thee-extract zijn gekomen. Daarmee is nog niet gezegd dat het drinken van witte thee ook direct die zelfde effectieve werking heeft.

Witte thee helpt bij afvallen

Dat witte thee helpt bij je stofwisseling en vetverbranding is zeker waar. Dit geldt overigens voor meer theesoorten, maar omdat witte thee de thee van heel jonge theebladeren is, bevat het per definitie meer gezonde stoffen dan groene en zwarte thee. Het zou logisch zijn om te denken dat witte thee dan wellicht ook een voorsprong heeft op groene thee als het gaat om afvallen en op gewicht blijven. Het is wel belangrijk om dagelijks witte thee te drinken, pas dan zal de werking ervan een optimaal resultaat hebben. Uit onderzoeken bij groenetheedrinkers is gebleken dat mensen die al jaren lang dagelijks deze thee drinken, ongeveer een vijfde minder lichaamsvet hebben, vergeleken met mensen die nooit groene thee drinken. Het lijkt vrij logisch dat dit dan ook voor witte thee geldt.