Thee

Chocolade thee: lekker of vies?

By  | 

Ik ben dol op thee, dat is geen geheim. Helemaal met een koekje of een stukje chocolade erbij, daar kun je me bij wijze van spreken midden in de nacht voor wakker maken. Ik zeg ‘bij wijze van spreken’ want wie het probeert, treft zeer waarschijnlijk een niet zo vriendelijke versie van mij aan. Gesteld op een ongestoorde nachtrust enzo. Maar goed, zo luidt eenmaal de zegswijze om aan te geven dat je iets heel lekker vindt. Ik dwaal af. Waar ik het over wilde hebben is: als je gek bent op thee met chocolade, is chocolade thee dan op voorhand een hit? Kun je dat heerlijke thee-met-chocolade-moment vangen in één kop?

Chocolade thee, het is wel even wennen

Ik heb het uitgeprobeerd. En laat ik je uit de droom helpen: het vervangt thee met een chocolaatje niet; maar dat hoeft misschien ook niet. De chocolade thee ruikt in elk geval wel heel erg naar chocolade. De ingrediënten die in de chocolade thee zaten die ik heb gekocht, waren zwarte thee, gember, cacaobonen, kaneel, zwarte peper, aroma, kardemom. Ik moet zeggen: de smaak van chocolade thee is best wennen. Beetje kruidig, bitterachtig, iets wat je misschien moet leren drinken om het echt te waarderen. Maar je hoeft niet alles te leren eten of drinken, sommige dingen zitten gewoon niet bij je favoriete smaken, misschien hoort chocolade thee daar bij. En dit was natuurlijk maar één soort chocolade thee.

Tip bij de chocolade thee: honing

Ik had nu toch een verpakking in huis, dus ik besloot om er wat mee te gaan experimenteren. Ik houd best van zoet, dus ik heb er in de tweede pot wat honing bij gedaan. Ik moet zeggen dat maakte het, althans voor mij, al een betere smaakbeleving. De chocoladethee had nu wel een wat overdadige honingsmaak gekregen en dat vond ik eigenlijk ook weer zonde. Maar bij de derde pot ging het goed: de honing, nu gehalveerd in dosis, maakte het licht bittere net iets zachter. Eindoordeel: probeer het vooral, en kijk maar of je de honingtip gebruikt.