Thee

Drink ik te veel thee?

By  | 

Drink ik te veel thee, ik bedacht het me laatst eens … Gewoon, omdat ik nogal wat potjes zet zo in de week. Mijn antwoord op mijn eigen vraag, direct voor de vuist weg was: volgens mij niet; je kunt nooit te veel thee drinken, als je het maar lekker vindt.

Wel thee zonder suiker natuurlijk

Ik moet dit wel even wat relativeren natuurlijk, want het ligt er wel een beetje aan hoe je het drinkt, welke soort je drinkt en vooral – maar dat is meer een bijverschijnsel – wat je erbij naar binnen snoept. Wat de thee zelf betreft: daar zal het hem niet zozeer in zitten. Gooi je per kop vier klonten suiker in je thee, ja, dan drink je al snel te veel thee. Als gezegd, de thee is het probleem niet, maar als je een potje leegdrinkt, krijg je met per kop vier klontjes wel enorm veel suiker binnen.
En als je bij elke kop iets lekkers neemt, een koekje of een chocolaatje, dat kan suikertechnisch ook in de papieren gaan lopen

Thee is ook gezond, dan is meer beter toch?

Vooral van groene en witte thee is bekend dat ze zelfs goed voor je zijn, dus daarin lijkt het me helemaal een kwestie van ‘onbeperkt drinken, geen bezwaar’. Als je een pot van een van die theesoorten hebt gezet, met jouw favoriete smaken en aroma’s dan is het, vind ik, geen bezwaar om die tot op de bodem leeg te drinken (zonder suiker dan …).

Je drinkt niet zo snel te veel

Door het drinken van thee krijgt je lichaam sowieso op een gezonde manier vocht, dat is mooi meegenomen. Het is toch een aangename manier om aan je anderhalve liter vocht per dag te komen Thee bevat wel cafeïne, dat kan in te grote hoeveelheden nadelige effecten hebben. Ik heb het even opgezocht en het Voedingscentrum zegt dat tien kopjes zwarte thee per dag geen bezwaar is voor een volwassene. Als je ook nog koffie drinkt, moet je die kopjes koffie daar dus wel in meetellen.