Theepot

Mijn favoriete theeservies

By  | 

Een theeservies, wie heeft dat eigenlijk nog? Als ik in mijn ‘servieskast’ kijk, dat wil zeggen de kast waar bij mij borden, mokken, schalen en schotels enzo staan, zie ik vooral een onsamenhangende verzameling. Het zijn overblijfselen van sets die ooit compleet waren of losse items. Ik ben dol op aardewerk met mooie decors, dus als ik een mooi patroontje zie, vooral bij de kringloopwinkel, gaat het negen van de tien keer mee. Ik wilde jullie niet gaan vervelen met de inhoud van mijn keukenkast, maar daar kwam het door dat ik eens wilde kijken naar wat er te koop is aan theeservies. Je kunt je theeservies helemaal op maat en aantal personen samenstellen. Ik heb gekeken wat er aan theeservies als setjes te koop is voor de kleine huishoudens, zoals dat van mij.

Vrolijk, kleurrijk theeservies

Ik zag een prachtig servies, Big Flower van PIP Studio. Dit theeservies komt heel uitnodigend op me over. Zo heerlijk kleurrijk en met die grote bloemen en vogels; ik kan me er helemaal in vinden. Het is een vrolijk servies voor met zijn twee. Het bestaat uit een theepot, twee mokken, twee schoteltjes en twee schaaltjes. De kleuren lichtblauw en lichtroze vind ik echt kleuren voor een theeservies. Ik vind de Engelse stijl theeserviezen met al die bloemetjes ook altijd al zo leuk, het wordt met die types theeservies altijd meteen zo gezellig. Dat heb ik hier ook bij.

Theeservies Japanse stijl en winters theeservies

Ik vind het eigenlijk wel grappig, deze theeset Nippon Blue van Tokyo Design Studio ademt, ondanks dat het compleet anders is dan het theeservies hierboven, toch wel heel erg THEE. Komt natuurlijk door het Japanse tintje. Theepot met vier bekers, lekker basis, maar een mooi geheel met een Oosterse touch. Leuk voor de tijd die er aankomt: Blond Amsterdam heeft de winter in de bol en komt met een seizoen-theeset, met winterse taferelen, exclusief gemaakt voor bol.com. Twee bekers, een theepot en je krijgt er ook nog een zak Winter Blend thee bij. Het is ook een heel leuk cadeautje voor onder de kerstboom…