Thee

Thee kopen hoe en waar?

By  | 

Als je thee wilt kopen, kun je dit op meerdere plekken doen. Globaal ingedeeld kun je terecht op internet, in de speciaalzaak en je kunt natuurlijk ook thee kopen bij supermarkten en warenhuizen.

Thee kopen in bij de speciaalzaak

Als er een theespeciaalzaak bij je in de buurt is, is zo’n winkel natuurlijk een uitgelezen plek voor thee kopen. Bij een theespeciaalzaak hebben ze vaak een heel royaal assortiment om uit te kiezen en je kunt de thee kopen in de hoeveelheid die je wenst. Ga je thee kopen bij een theespeciaalzaak, dan kan de winkelier, die vaak een specialist is, doorgaans veel vertellen over thee. Je thee kopen bij een speciaalzaak heeft daarnaast nog een aantal voordelen: je kunt de thee in de winkel zien, ruiken en soms ook proeven en je kunt diverse soorten in kleine hoeveelheden kiezen en uitproberen, zonder dat je meteen aan een grote verpakking vast zit.

Online thee kopen

Op internet zijn een aantal goede webshops te vinden die eigenlijk in veel opzichten speciaalzaken zijn. Thee kopen kan er net als in de speciaalzaak in kleine en grotere hoeveelheden, met dat verschil dat je de thee er niet live kunt zien, ruiken of proeven. Wel is het assortiment vaak tegen oneindig … Op de websites vind je vaak ontzettend veel informatie over thee. Zo kun je absoluut goed geïnformeerd je keuze maken. Het is dus zeker de moeite waard om eens online je licht op te steken. En als je een betrouwbare site gevonden hebt, heb je natuurlijk het gemak van thuis bezorgen.

In een supermarkt of warenhuis thee kopen

In de supermarkt doe je vaak het merendeel van je boodschappen. Als ze daar ook je favoriete theesoorten verkopen, is thee kopen daar een logische keus. Je gooit het er zo bij in je karretje. Nadeel is natuurlijk dat het assortiment vaak beperkt is – het wordt wel steeds ruimer – en dat de hoeveelheden in de pakjes en blikjes vaststaan. Ook is bij supermarkt of warenhuis geen specialistische kennis over het product in huis als je daar thee koopt.