Theebloemen

Theebloemen voor de smaak of als decoratie

By  | 

Theebloemen zijn met de hand gemaakte bundeltjes van thee en eetbare bloemen. De theebladeren zijn om één of een paar gedroogde bloemen gewikkeld. Gebruik je theebloemen voor het zetten van thee, dan doe je dat natuurlijk in een glazen pot.

Zo zet je thee met theebloemen

Kook het water en laat dit even afkoelen tot ongeveer 90 graden. Je doet het gedroogde bundeltje in de theepot en schenkt dan het water erop. Na vijf tot tien minuten is er na een fraai schouwspel van ontvouwen een prachtige theebloem verschenen en heb je een pot smaakvolle, heerlijk aromatische thee. Je kunt meerdere keren opschenken. Van theebloemen kun je ongeveer twee liter thee zetten (dit hangt uiteraard wel een beetje af van de gewenste sterkte).

Elke smaak uniek

Theebloemen zijn er in de drie verkrijgbare theesoorten: zwarte, groene en witte thee. De gedroogde bloemen die gebruikt worden in de bundeltjes zijn onder meer jasmijn, lavendel, daglelie en goudsbloem. Deze bloemen hebben hun eigen specifieke, vaak heilzame, eigenschappen en smaken. Elke theebloem is weer anders en heeft zijn eigen smaak. Zorg er wel voor dat de theebloem onder water blijft. Dit is vooral bij witte en groene thee belangrijk, anders gaat deze oxideren en wordt de thee heel bitter. Je kunt een theebloem kiezen op smaak of op uiterlijk, op de verpakking zie je meestal een voorbeeld van hoe de bloem er na het opschenken uitziet. En is dit niet zo, dan is de theebloem gewoon een leuke verrassing.

Theebloemen gebruiken als decoratie

Als de thee op is, kun je theebloemen ook nog als decoratie gebruiken. Leg de gebruikte theebloem in een mooie glazen pot of in een vaas met koud water, dan heb je er nog een poosje langer plezier van. Het is wel belangrijk het water dagelijks even te verversen. Theebloemen zijn ook leuk om als geschenk te geven, daar kun je iemand letterlijk mee verrassen, want er zijn nog best veel mensen die theebloemen niet kennen. Geef bij de theebloemen een mooie glazen theepot of leuke glazen pot en je hebt een geweldig cadeautje.