Thee Accessoires

Theepotten van design tot klassiek

By  | 

Ik vind het tijd voor een andere theepot, een lastig keuzemoment, want er is zoveel! Ik weet het, het is een luxeprobleem, maar eens in de zoveel tijd wil ik een andere theepot. De theepot die ik nu in gebruik heb verhuist straks naar een hoek op zolder, waar mijn verzameling staat uitgestald. Mijn collectie theepotten is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid.

Mijn nummer 1: de design theepot

Ik heb een aantal voorkeuren, ik zou zeggen lees even mee. Misschien breng ik iemand nog op een goed idee, dat zou toch heel leuk zijn? Er zijn natuurlijk verschillende ‘echte theepotmerken’ met allemaal een compleet assortiment. Ik moet zeggen dat ik op zich wel vaak val voor deze merken. Aangezien ik niet per se één smaak heb, is de keuze reuze natuurlijk. Ik wil in elk geval kijken naar een mooie design theepot, en dan het liefst eentje uit de collectie van Bredemeijer. Ik heb nu mijn oog laten vallen op de Minuet Ceylon. Een dubbelwandige theepot in een aantrekkelijk ontwerp die er behalve in rvs ook in superzoete vintage kleurtjes is. Deze theepot staat echt nummer één op mijn lijstje en dan het liefst de pastelgroene …

Van Oosterse schoonheid of klassiek design?

Voor de klassieker op mijn lijstje heb ik een waanzinnige theepot gezien in de collectie van Teaclassix (what’s in a name …). Deze gietijzeren exemplaren hebben een Oriëntaals ontwerp en ik ben verliefd op de prachtige theepotten van dit merk. Ik heb er al twee, maar de nachtblauwe Yantai met Japanse tekens staat nummer twee op de lijst van nu. Echt een plaatje, vind ik.

Design meets klassiek is de nummer drie van mijn lijst. Le Creuset heeft een prachtige oranje theepot van geëmailleerd aardewerk en er hoort een handige rvs filter bij. Tsja allebei beauties in een heel andere stijl.

Jullie snappen mijn dilemma, maar ook ik kan mijn geld maar één keer uitgeven. Ik ga er dus nog even lekker een nachtje over slapen. Eerst maar eens een pot thee zetten, nog even afscheid nemen van de oude theepot.