Thee

Venkelthee drinken om af te vallen

By  | 

Als je over thee spreekt kan je de venkelthee niet vergeten. Een krachtig recept dat al sinds de Romeinse tijd als geneesmiddel werd gebruikt. Maar is het echt zo goed voor je?

Venkelthee is net als alle andere thee soorten gemaakt van kruiden en specerijen. Door verschillende soorten samen te voegen en te malen krijg je een smaak dat bij ons bekend staat als thee. Doordat al deze kruiden gemalen worden vind je ook vele voedingstoffen terug. Voedingsstoffen die ervoor zorgen dat jou lichaam beter functioneren. Hoewel het niet echt bewezen is dat venkelthee super goed voor jou is vertellen deze stoffen een heel duidelijk verhaal. Wel is het goed om altijd naar je eigen lichaam te luisteren: voel je er beter door? Dan vooral met mate door blijven drinken. Vind je het niet lekker of merk je geen verschil? Zorg dan dat je een thee of vruchtensap pakt waar je je wel goed bij voelt.

Venkel als thee voor afvallen

Een aantal van de stoffen die in venkel zitten zijn anethol, fechone en estragol. Dit zijn oliƫn die er onder andere voor zorgen dat jou krampen stoppen. Ook heeft het een anti-inflammatie effect wat altijd mooi meegenomen is. Het grootste voordeel aan venkelthee is dat het bij de spijsvertering werkt. Het opgeblazen gevoel dat jij telkens weer voelt zal langzaam verdwijnen en je voelt je veel sneller verzadigd. Doordat je sneller merkt dat je vol zit is venkel als thee ook goed te gebruiken bij afvallen. Drink alleen niet teveel, dit kan een negatief effect hebben. Met 2-3 kopjes per dag hoef je je geen zorgen te maken. Ook kan het zijn dat er mensen een kleine allergische reactie krijgen. Mocht je hier last van krijgen, wees dan gerust. Dit is namelijk niet heel erg. Wel is het verstandig om even een allergie test te laten doen bij de dokter.

Venkelthee is een thee dat jou kan helpen om beter in het leven te staan. Een echte aanrader dus om regelmatig te drinken. Ben jij klaar om het ook te proberen? Zeker als je deze thee lekker vind is het mooi om te weten dat het zo’n goed effect heeft op je lichaam. En is venkel ook een mooie aanvulling in je dagelijkse routine.