Witte Thee

Witte thee, is dat gezond?

By  | 

Iedereen kent wel zwarte thee en ook groene thee. Minder bekend is de derde theesoort: witte thee. Jammer, want het is een heel lekkere thee, en een thee die een steentje bijdraagt aan een gezond lichaam. Dat witte thee minder bekend is, kan ermee te maken hebben dat de thee nogal exclusief is. Witte thee wordt kleinschalig verbouwd in China en Sri Lanka en het is de thee van de eerste jonge knoppen van de theeplant, die geplukt worden net voor ze opengaan. De exclusiviteit vertaalt zich ook in de prijs.

Steeds meer bekend over witte thee en gezondheid

Er is nog niet zo heel veel bekend over deze theesoort, maar er wordt door onder andere diverse universiteiten allerlei onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van witte thee. Daardoor komen we er steeds meer over te weten en wordt er meer duidelijk waarom het drinken van ervan gezond is voor ons. Wat is er zo gezond aan witte thee? Dat het drinken ervan goed voor ons is, komt doordat de concentratie goede stoffen hoger is dan bij zwarte en groene thee. Met een kop witte thee krijg je dus vanzelf meer van de goede stoffen binnen.

Witte thee bevat extra veel antioxidanten

Van groene thee is het bekend dat dit een positief effect op het immuunsysteem. Bij witte thee gaat het qua gezondheid nog een stapje verder: het kan ziekteverwekkers te lijf gaan. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de extra grote hoeveelheid antioxidanten die witte thee bevat. Antioxidanten gaan, zoals de naam al doet vermoeden, oxidatie in het lichaam tegen; ze beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen schade toebrengen aan menselijke cellen. Voeding en dranken, zoals witte thee, die rijk zijn aan antioxidanten helpen dus ons lichaam te beschermen tegen veroudering en ziekteprocessen. Tumoren zijn in feite een opeenstapeling van oxidatie, antioxidanten kunnen dus helpen bij het voorkomen van het ontstaan van kanker.

Het antwoord op de vraag: is witte thee drinken gezond? is in elk geval dus ‘ja’. En dan vooral omdat het helpt ongezonde ontwikkelingen in het lichaam te voorkomen.